Тя се появи в бяла рокля с пелерина с кристали на раменете и специална тиара

Кейт отново блесна на първия си прием като принцеса на Уелс. Той беше в чест на президента на Южна Африка Сирил Рамафоса, който пристигна на държавно посещение в Обединеното кралство.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Приемът беше даден от крал Чарлз III и кралицата-консорт Камила. На него присъстваха принц Уилям и Кейт Мидълтън, принц Едуард и Софи, графиня на Уесекск, предаде БГНЕС.

За Кейт това е първият държавен прием, на който присъства като принцеса на Уелс. Тя получи титлата след смъртта на кралица Елизабет II. Тогава съпругът ѝ, принц Уилям, се изкачи по линията на наследяване и стана принц на Уелс, която е традиционната титла на мъжкия наследник на английския престол.

Тайните за красота и перфектен външен вид на принцесата на Уелс (ГАЛЕРИЯ)

За вечерта Кейт се появи в бяла рокля с пелерина с кристали на раменете. Тя допълни визията си с тиара Lover's Knot, обеци с диаманти и перли и орден на кралското семейство с портрет на Елизабет II, предаде „Дейли мейл”.

Тиарата е изработена от кралските бижутери в Гарад през 1914 г. по личен проект на кралица Мери от перли и диаманти, които вече са били притежание на семейството ѝ. Тя е копие на тиарата, принадлежала на баба ѝ, принцеса Августа Хесенска, която се омъжва за първия херцог на Кеймбридж, седмия син на крал Джордж III, през 1818 г. Днес тя е определяна като любимата тиара на Кейт.

40 Е НОВОТО 20: Очарователната Кейт Мидълтън празнува рожден ден (ГАЛЕРИЯ)

Банкетът беше поднесен с грил с диви гъби, трюфели и сос от киселец или балотина от уиндзорски фазан с пълнеж от артишок, компот от дюли и портвайн. Според журналистите от „Дейли мейл“ това е отклонение от банкетните менюта на покойната кралица Елизабет II. Тя е предпочитала еленско месо от Балморал или агнешко от други кралски имения, когато е приемала чуждестранни делегации.

Най-красивите принцеси и кралици на всички времена (ГАЛЕРИЯ)

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.