Вижте на какви условия трябва да отговаря всеки добър стопанин

Ако искаме да си вземем домашен любимец, трябва да проверим дали сме подходящи за това. Екипът на „Дойче веле” предлага кратък своеобразен тест, който може да ни покаже дали сме готови да се грижим за животно у дома.

Котешките ухапвания – изключително опасни за здравето (ВИДЕО)

Питомците се нуждаят от грижи и обучение, а за целта стопаните трябва да разполагат с достатъчно свободно време. Кучетата трябва да се разхождат по няколко пъти на ден. Котките също се нуждаят от развлечение.

Понякога се налага и посещение при ветеринар. Животното е дългогодишен ангажимент и трябва да помислим как да го включим в плановете си за бъдещето.

Как се обучават кучетата, които надушват различни болести (ВИДЕО)

Важно е да знаем и дали имаме дразнение към косми от домашни любимци, тъй като тези алергии са широко разпространени. Животните се различават от хората и в някои случаи дори могат да бъдат опасни.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „В добра форма“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка неделя от 11.30 ч. и в петък от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.    

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.