Заседанието бе при закрити врата

Магистратите от Апелативния съд в София оставиха за постоянно в ареста задържаните в страната ни за съпричастност към атентата в Истанбул от 13 ноември - сириецът Амран Абдулрами, Петър Топал, който е с двойно гражданство - българско и молдовско, както и гражданите на Молдова Иван Калак и Леонид Аксакал. Определението на съда е окончателно.

Софийският апелативен съд закри съдебното заседание по мерките за неотклонение на четиримата души, обвинени за престъпна група за трафик на хора и съпричастност към атентата в сърцето на Истанбул на 13 ноември 2022 г.

ЕКСКЛУЗИВНО: Заподозрени за атаката в Истанбул са арестувани у нас (СНИМКИ)

Мотивът - в материалите по делото се съдържат държавни тайни. Днес пред съда се изправиха четиримата мъже, задържани в София - сириецът Амран Абдулрами, Петър Топал, който е с двойно гражданство - българско и молдовско, както и гражданите на Молдова Иван Калак и Леонид Аксакал.

Четиримата, задържани у нас като съпричастни с атентата в Истанбул, се изправят пред съда

На първа инстанция те бяха оставени в ареста. Досъдебното производство е образувано в отдел "Контратероризъм" в Софийската градска прокуратура. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.