Вижте как екипите на детски градини в Германия учат малчуганите да обичат природата

Кучетата са най-популярните домашни любимци в света, особено в Южна Америка. В Мексико, Аржентина и Бразилия повече от половината население имат кучета. Във Франция и Източна Европа пък котките са домашни любимци номер едно, докато в Китай предпочитат да отглеждат риби у дома.

Котешките ухапвания – изключително опасни за здравето (ВИДЕО)

Лекарите са единодушни за едно - домашните любимци са полезни за здравето. Техните собственици имат по-ниско кръвно налягане от средното, справят се по-лесно със стреса, изложени са на по-малък риск от сърдечни заболявания. Животните, предлагайки своята компания, помагат да се предпазим от самота и депресия.

Те имат и образователна полза за децата, тъй като ги учат на дисциплина. Един от добрите примери за това идва от детски градини в Германия, чиито възпитаници гледат как се излюпват пиленца, например. Андреас Щуде от Германската федерация за защита на животните стартира този проект. Той смята, че е важен за най-малките, тъй като насърчава чувството им за отговорност.

Как се обучават кучетата, които надушват болести (ВИДЕО)

Докато чакат излюпването, децата се запознават и с условията, в които живеят пилетата в клетка. След излюпването, малчуганите прекарват няколко дни с малките пернати. Така се научават да ценят природата.

След това тези пилета се отнасят в кошара с нагревателна лампа, осем седмици по-късно започват да се интегрират в групата, а след това биват пуснати да тичат свободно в градината.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „В добра форма“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка неделя от 11.30 ч. и в петък от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.    

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.