Какво е състоянието на животните

Непредизвикана агресия към кучета. Случаят е от Русе. Сигналът беше изпратен от зрител на NOVA, който се грижи за бездомни животни в района. От охранителни камери в индустриалната зона се вижда как шофьор се опитва да прегази две лежащи на улицата кучета и успява да удари едното.

ОТНОВО ЖЕСТОКОСТ КЪМ ЖИВОТНО: Жена уби коте пред очите на деца (ВИДЕО)

Ивайло Цонев чува вой, изтичва на улицата и вижда животното със счупен заден крак. Видял и отдалечаващата се кола на извършителя. Казва, че кучетата са бездомни, но хората наоколо се грижели за тях.

АГРЕСИЯ: Защо шофьор прегази куче?

„Кучето беше много уплашено, избяга. Търсихме го до вечерта, но то се върна едва на сутринта. Със съдействието на Общински приют го хванахме, защото беше много уплашено и го заведохме на лекар”, каза Ивайло Цонев. Той обясни, че блъснатото животно вече е оперирано и му е поставен имплант в крака.

Според Жени Попова, управител на Общински приют за безстопанствени животни в Русе, законът е много добър, но не се прилага в пълната му цялост. Тя апелира за налагане на максималната присъда за подобни деяния, а именно затвор. 

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.