65 деца са решили, че повече не искат да учат, защото са навършили 16 години

Над 140 ученици от област Монтана отпаднаха от образователната ни система за първия срок и са заминали да живеят в чужбина. 65 деца са решили, че повече не искат да учат, защото са навършили 16 години. Това показва справка на Регионалното управление на образованието. 
 
Според директора на училището в село Лехчево Мария Димитрова някои ученици натрупват отсъствия и напускат училище. "Четирима наши ученици са напуснали, защото са заминали в чужбина. Едно напусна заради преместване в друго населено място, а едно е отписано поради отсъствия. То е на 16 години и заявява, че не иска да учи вече. От тези, които са в чужбина, две семейства се върнаха и децата им посещават редовно учебните занятия. Ние ги търсим, но има и родители, които предупреждават", обясни тя. 
 
По думите ѝ има и училище за родители. А политиката на реинтеграция е заложена изцяло в образователния подход на училището.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.