Той се срещна с войници от базата на 3-та бригада на силите за териториална отбрана и с министъра на отбраната

Британският принц Уилям направи изненадващо посещение в Полша, като се срещна с полски официални лица и британски войници, предаде Анадолската агенция.

Британският престолонаследник отпътува за Жешов в Югоизточна Полша, близо до границата с Украйна, където се срещна с войници от базата на 3-та бригада на силите за териториална отбрана и с министъра на отбраната на Полша Мариуш Блашчак.

"Този следобед пътувах до Полша, за да се срещна с британски и полски войници, където чух за тяхната изключителна работа в подкрепа на Украйна. Моето послание към тях от името на всички нас е: "Благодаря ви!" написа Уилям в Туитър.

Уилям написа, че е "фантастично" да се върне в Полша.

"Нашите народи имат силни връзки. Чрез сътрудничеството ни в подкрепа на народа на Украйна и неговата свобода, която е и наша и ваша свобода, тези връзки се укрепват още повече", каза той.

"Тук съм, защото искам лично да благодаря на полските и британските войски, които работят в тясно и изключително важно партньорство. Искам също така да отдам почит на вдъхновяващата хуманност на полския народ. Вие отворихте сърцата си също толкова, колкото и домовете си".

Военните от Обединеното кралство провеждат маневри с въоръжените сили на САЩ и Полша на източния фланг на НАТО.

Предишното посещение на Уилям със съпругата му Кейт се състоя през юли 2017 г., когато те имаха титлите херцог и херцогиня на Кеймбридж. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС