Нападателите се издирват

Две сестри бяха убити от въоръжени мъже на Западния бряг в Израел. Майка им е в критично състояние и е била откарана с хеликоптер в болница. Нападателите преградили пътя на колата им, стреляли по тях и избягали.

Това е поредният случай на насилие между израелци и палестинци.

Снощи Израел нанесе поредица от въздушни удари по цели в Ливан и Ивицата Газа. Те бяха в отговор на над 30 ракети, изстреляни от Ливан към Израел. От Йерусалим обвиниха Хамас, чийто лидер беше на посещение в Бейрут по време на атаките.

От началото на годината над 90 палестинци - военни и цивилни - бяха убити от израелските власти. Със смъртта на двете сестри днес, броят на цивилните израелски жертви достигна 17 души.

„Наскоро дадох да се разбере, че нашите врагове не трябва да ни преценяват погрешно. Вътрешният дебат в Израел няма да ни попречи да предприемем действия срещу тях, когато и където е необходимо. Всички ние, без изключение, сме единни в това отношение. Нямаме намерение да променяме статуквото на Храмовия хълм”, каза премиерът на страната Бенямин Нетаняху.

И допълни: „Що се отнася до агресията срещу нас на други фронтове, ние ще ударим враговете си и те ще платят цената за всеки акт на агресия”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.