Сред холивудските звезди, които застават зад света на науката, са Аштън Къчър и Мила Кунис, ”Жената чудо” Гал Гадот и Кристина Агилера

В Лос Анджелис се състоя церемонията по връчване на деветите годишни награди „Пробив”, които отличават личности за научните им открития в помощ на човечеството. Всеки от лауреатите, почетени по време на събитието получава по 3 милиона долара като награда за работата си.

Сред отличените са едни от изобретателите на квантовите компютри Питър Шор, Чарлз Бенет и Жил Брасар, както и създателите на МРНа технологията във ваксините срещу COVID, Каталин Карико и Дрю Вайсман.

Сред гостите на събитието беше актьорът Едуард Нортън.

Мила Кунис през 2022 г. - посветена на Украйна и как да направи света по-добър

Друг знаменит гост беше Лайънъл Ричи, който наскоро беше обявен за специален изпълнител по време на коронацията на британския монарх крал Чарлз.

На събитието присъстваше и звездата от сериала „Емили в Париж” Лили Колинс.

Сред холивудските звезди, които застават зад света на науката и подкрепят учените, преобразили света са Аштън Къчър и съпругата му Мила Кунис, ”Жената чудо” Гал Гадот, актьорите Робърт Дауни Джуниър и Едуард Нортън, както и певицата Кристина Агилера.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.