Той обяснил, че бил поканен от жертвата за секс

14-годишният, задържан за убийството на македонец в „Слънчев бряг”, е криминално проявен. Срещу него има образувано досъдебно производство за грабеж, както и за кражба. Това обявиха на брифинг разследващите в Бургас.

14-годишен е задържан за убийство на македонец в „Слънчев бряг”

Жертвата и македонецът не се познавали. „Осъществили са контакт на улицата. Според данните е имало някаква уговорка за сексуален контакт. Придвижили са се до мястото на престъплението. Жертвата е умъртвена чрез удари с кол”, каза директорът на полицията в Бургас Калоян Калоянов.

Другият възможен мотив за престъплението е ограбване на жертвата. „Липсват 1800 лв. Установено е, че с част от тях е изкупен залог в заложна къща. С останалата част извършителят си е купил вещи за себе си”, допълни той.


Непълнолетният е привлечен в качеството му на обвиняем. Грози го максимално наказание до пет години лишаване от свобода. „Посочил е, че е поканен от македонския гражданин да правят секс”, коментира наблюдаващият прокурор Иван Кирков.

„Отишли са в съответната горичка, но впоследствие момчето се е отказало от тази уговорка. Жертвата го е дръпнала и той, в своя защита, е взел кола и я е ударил няколко пъти по главата и си е отишъл. Спестява информацията, че е взел парите”, уточни прокурорът.

Момчето е от семейство с нисък социален статус. Родителите му се препитават от обща работа.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.