Лазар Христов предупреди, че ще отнема лицензи за наемане на този тип служители

"От 2020 г. са съставени 11 акта за установени охранители, които не могат да изпълняват тази дейност – това са криминално проявени лица". Това заяви Лазар Христов, директор на ОДМВР в Стара Загора пред журналисти. Повод за думите му е случаят, в който частен охранител е обвиняем за нанесени над 400 удара с макетно ножче на 18-годишното момиче.

„Не може да има разпоредени правила в Закона за частна охранителна дейност, които вие да заобикаляте. Нашите проверки не са тенденциозни, не са репресивни. Те ще продължат докато влезете в рамките на закона. Като наемате охранители, трябва да поставите категорични правила към тях. Това, че допускате подобен тип служители да охраняват вашите заведения, е изцяло ваша грешка. В един момент ще се стигне до забрана на удълженото работно време, аз ще настоявам за отнемане на лицензи”, каза Христов.

Секретарят на община Стара Загора Делян Иванов каза, че имат предложение за отнемане на разрешение за удължено работно време на нощните заведения.

От общината пред всички нощни заведения монтират камери. Ще се следи и за наличие на металдетектори и вътрешна система за видеонаблюдение, уточни Иванов. От общината искат виновните по случая с Дебора да бъдат наказани.