Пожарът застраши живота на 25 семейства, щетите надхвърлят четвърт милион лева

С постоянен арест са извършителят Н. Н. и поръчителят К. М. на палежа в жилищен блок във Враца. Това постанови днес Врачанският окръжен съд. От пламъците и дима миналия уикенд - 8 октомври 2023 г., бяха застрашени обитателите на 25 апартамента. Наложи се те да бъдат евакуирани посред нощ. Пострадали са 9 автомобила в подпаления подземен паркинг, а щетите по сградата са за над четвърт милион лева.

Заради високата степен на опасност за много хора, разследването на палежа е под наблюдението на Окръжна прокуратура. Някои от пострадалите и техни близка организираха мълчаливо бдение днес пред сградата на съда при вземането на мярката.

Разкриха замесените в палежа в подземен паркинг във Враца

Пострадалият Томо Карабашки обясни, че настоява магистратите да си свършат работата, защото в пожара можеха да изгорят 25 семейства.

„Никой няма представа как нощем заспивам. Аз не заспивам. Постоянно си мисля лоши неща. Постоянно ме е страх”, казва пред сълзи Симона, която е една от евакуираните.

Според съда е налице обосновано предположение, че и двамата арестувани са съпричастни към деянието. Има данни, че те могат да извършат друго престъпление, ако бъдат пуснати от ареста, а за извършителя се смята, че може и да се укрие, като се има предвид криминалното му минало с множество регистрации и излежани присъди. 

Палеж в подземен паркинг във Враца, евакуираха жилищна кооперация