Димитър Христакиев рани двама души

Военно-апелативният съд  освободи срещу 6 000 лева гаранция  военнослужещият от Пловдив, който простреля двама души след спор за паркомясто. Това съобщи за NOVA адвокатът на задържания Пламен Бонев. Гаранцията ще бъде внесена скоро, а Димитър Христакиев ще остане на свобода до началото на същинското дело срещу него.

КОНФЛИКТ В ПЛОВДИВ: Бивш военен простреля човек и двете му кучета

Припомняме, че екшънът се разигра на 21 октомври около 20 часа на ул. ”Въча”в центъра на Пловдив. Тогава 39-годишният военнослужещ,  който е шофьор в Логистичния полк в града под тепетата произведе изстрел със законно притежавания си пистолет и рани двама души. Първият пострадал се оказа собственикът на гаража,  пред който военният бил спрял неправилно и запушил входа му. А вторият ранен мъж- случайно преминаващ от там гражданин. Двамата бяха настанени в болница без сериозни наранявания. Те вече са изписани.

Спор за паркомясто е причина за стрелбата в центъра на Пловдив

Според разследващите до стрелбата се стигнало заради скандал за паркомясто. Собственикът на гаража пристигнал минути, след като военният оставил автомобила си и отишъл до близкия ресторант да поръча храна за вкъщи. Изчакал го около 20 минути, подал сигнал в полицията, а по-късно го причакал и се стигнало до конфликта. По време на делото за мярката на Димитър Христакиев стана ясно, че той не е осъждан, няма криминални прояви и е с добри характеристични данни от поделението, в което служи.