Боксьорът, на когото и спорта, и държавата са длъжници

Той е последният човек ,побеждавал Флойд Мейуедър. Преди месец голямата звезда Конър Макгрегър го нарече “най-великият”.

Серафим Тодоров обаче приключва боксовата си кариера само на 28 години, разочарован и с провалени мечти. И до днес стои извън бокса, работи в Германия като охранител и се връща в България за малко, когато го налегне носталгията. 

„Ничия земя“: Среща с боксовата легенда Серафим Тодоров - Сарафа

"В Германия тренирах в една частна зала. Мейуедър беше най-големият от целия отбор. Беше 19-годишен, коректен, нахъсан. Оказа ми сериозна съпротива, но го изпреварвах с всичко - бързина, удари. Свърши мача, и пред погледа на братята Кличко, промоутър поиска да подпише договор с мен. Отказах, защото исках да бъда в България. Четири пъти съм бил в Америка, три пъти са ми предлагали да остана, веднъж и в Австралия. Не приех, а сега най-голямото богатство ми е семейството. След моя отказ, промоутърът отиде при Мейуедър. Той подписа и създаде империя", споделя той. 

В момента Тодоров живее в Пазарджик. "Като се върнах у нас не ми стигаха заплатите. Беше през 1996 г. Вече имах две деца. Имам три световни титли, четири европейски, вицеолимпийска титла, два пъти Спортист номер 1 на България. 300 000 долара искаха от Турция, за да играя на световно първенство за тях. Върнах се у нас и почнаха много трудности в живота. Свалиха ме от небето на земята. През 1998 г. тотално се отчаях от бокса, работех във фабрика за колбаси", разказва боксьорът. И допълва, че Георги Илиев му е предлагал да ръководи охраната му.

Целия разговор гледайте във видеото.