С Добрия старец се срещна Натали Пашева

Какво прави истинският Дядо Коледа в Лапландия? Екип на NOVA се свърза с него, въпреки че това е най-натоварения период от годината за него. Дядо Коледа все още не е тръгнал да раздава подаръците. Но увери, че място за притеснение за слушалите няма, подаръци ще има.

Дали Дядо Коледа е прочел писмата на децата от България?

По това време на година в Лапландия работата кипи на пълни обороти. Селцето на Дядо Коледа се намира точно на Северния полярен кръг, който разделя работилницата на елфите. Това са земи, в който през зимата светлина има около 2 часа, а слънцето не надвишава хоризонта и усещането е като при изгрев. Така че, ако има място, където всичко е розово, то е там. Има пощенска станция, където има специално рафтче за писмата, идващи от България. Дядо Коледа дори признава, че има приятели от нашата страна.

„Почти сме готови, почти всичко е свършено, но имаме все още няколко задачи, които трябва да бъдат довършени до край. Ще го направим, ще успеем, не се притеснявайте”, увери Дядо Коледа.

Как успява да обиколи света само за една нощ, каква Коледа прекарва Доброя старец, какъв подарък иска да получи и какво прави през цялото останало време в годината? Гледайте във видеото.