Автобусите на градския транспорт се движат по обходни маршрути

Протестиращите в Пловдивско фермери се отказаха да затварят АМ „Тракия” в района, но трактори и тежка техника влязоха в града под тепетата. Колоната от 120 и машини премина покрай сградата на Пловдивския панаир. Целта беше да стигне до ДФ „Земеделие”. За половин час земеделски производители с трактори блокираха центъра на Пловдив.

Протестното шествие промени графика на градския транспорт. Автобусите бяха пренасочени по обходни маршрути.

По-рано земеделците блокираха главния път Карлово-Пловдив. При кръговото кръстовище на село Труд бяха запалени бали със слама. Беше изсипано и прясно мляко като символ на унищожението на българското земеделие.

Четвърти ден протести: Земеделци блокират ключови пътища (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сред протестиращите са зърнопроизводители, животновъди, зеленчукопроизводители, пчелари. Те твърдят, че исканията им не са политически. Настояват за законодателни промени, подпомагане на сектора и ясни критерии при разпределяне на средствата. Протестиращите се заканват да затворят АМ „Тракия” в понеделник, ако тази вечер не се постигне споразумение с правителството. 

„Тези трактори може да са скъпи, но са взети на кредит, а не с европейски средства. В момента работим на загуба, не можем да си плащаме кредитите и скоро банките ще вземат машините”, каза зърнопроизводителят Петко Черкезов. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase