Доброто стои в основата на човешките отношения, заяви министърът на образованието

Добър пример от Тервел развълнува цяла България. Двамата първокласници от училище "Йордан Йовков" в добруджанския град намериха голяма сума пари и ги предадоха на полицията. За доблестната си постъпка момчетата получиха грамоти от директора на училището. Образователният министър Галин Цоков лично награди учениците.

Първокласници от Тервел намериха голяма сума пари и я предадоха в полицията

Двете момчета разказаха, че са доволни от постъпката си и добавиха, че ако отново намерят изгубени пари, ще ги върнат на собственика им.

Министърът на образованието Галин Цоков заяви, че постъпката на децата е гордост. "Гордост е, че тези деца са не само добри ученици, но и добри хора. Доброто стои в основата на човешките отношения. Искам да поздравя техния класен ръководител. Поздравявам и семействата на учениците. Образованието се случва в класната стая, но неговите проявления са извън нея. Надявам се, че в повече класни стаи учениците ще се възпитават в добро”, каза Цоков. 

Първокласници върнаха изгубена чанта с голяма сума пари

Класният ръководител Ненка Костова подчерта, че е горда с децата. „Освен, че ги обучаваме, ние ги възпитаваме в основните ценности. Семействата на учениците също бяха наградени с грамоти. Нека им повече добри дела”, каза тя.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase