Момичето завършва „Софтуерни и хардуерни науки“

Ученичка от Монтана е с две шестици на матурите след 12 клас. Тя завършва и с отличен успех обучението си в Природо-математическата гимназия в града. Знае три езика и обича да рисува. Тя е на 19 години и вече стъпва смело в мечтите си. Явява се на матура по български и английски език. И на двете получава отлична оценка.

„Тайната е на първо място дисциплина, след това отдаденост и труд. Много писане на есета и по български и по английски език, но това желание да работя е започнало още от първи клас, още с първата ми учителка", разказва Велина Бойчева. 

През годините Велина получава десетки медали и отличия. Свири на пиано и рисува. Завършва с отличен всеки един клас в средното си образование и владее перфектно английски и немски език. „Намирала съм хубави страни във всеки един предмет и съм се старала да бъда добра във всеки един от тях. Химията ми е била най-далечна от това, което съм аз", посочва тя. 

„Темата на NOVA”: Истории от ислямските училища (ВИДЕО)

Момичето завършва „Софтуерни и хардуерни науки“. Получила е отлична оценка на предварителния студентски изпит за специалността "Международни отношения", но иска да учи и "Графичен дизайн". „И двете специалности ми харесват и това е най-важното - човек да учи това, което му харесва и вече оттук нататък трудности не би трябвало да има. Това е едно предизвикателство, което трябва да преодолеем, за да продължим нагоре по стълбицата“, казва Бойчева. 

В математическата гимназия в Монтана се гордеят с всички 76 успешно дипломирани ученици. „Много сме щастливи. Не се случва всеки ден и всяка година да имаме две шестици на матури от малкото ученици в цяла България и Велина е една от тях. Нашите адмирации и поздравления и да има повече такива деца", заявява директорът на ПМПГ „Св. Климент Охридски“ в Монтана Бойка Симеонова. 

„Мечтая занапред да бъда все така спокойна, да бъда уверена в това, което правя и да съм разбира се, много здрава", твърди Бойчева. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase