Това правителство не може да извърши реформи, коментира Алиосман Имамов

Първите 100 дни управление на кабинета бяха 100 дни на безпринципни компромиси между различните идеологически партньори в управлението. 100 дни на политически репресии срещу кадрите на ДПС, както и срещу кадрите на други политически партии, заяви депутатът от ДПС Алиосман Имамов.

 

Имамов посочи, че кабинетът "Борисов" е представил на обществото една "еклектична смесица наречена управленска програма". Правителството лансира в публичното пространство плахи идеи за реформи в някои сектори като образование и здравеопазване, но без ясни идеи за конкретни реформи, смята той. "Това правителство не може да извърши реформи поради дълбоките идеологически противоречия между тези, които го подкрепят", заяви Алиосман Имамов.

 

По време на тези 100 дни правителството увеличи драстично държавния дълг на държавата. Това същност е цената на мандата, който очакват да изпълнят управляващите. "През последните години няма правителство с такава висока цена на управление. Има реален шанс в края на мандата, ако кабинетът го изкара, България да влезе в дългова спирала", каза Имамов. Неговата оценка за работата на кабинета е "не повече от 3, защото все пак е свършил нещо, но 3 е компромисна оценка".