От полицията отказват информация за профила на задържаните

 

Седем души са задържани в Брюксел. Те са заподозрени в съучастие в кървавите атентати в белгийската столица. 

Още по темата

 

Един от тях е бил ранен, а трима освободени. Всички те са свързани с атентатите от вторник. Сред тях обаче не е мъжът, заснет от охранителните камери на летището минути преди взрива.

 

Смята се, че друг мъж, арестуван вчера, е съучастникът на атентатора, убил повече от 20 души в метрото. 

 

Двама от задържаните са записани от камерите за видеонаблюдение на летището и на метро станция „Мааленбек” по време на атентатите на 22 март, съобщи телевизионният канал RTL. По информация на телевизионния канал RTBF тази сутрин в брюкселската община Форе е задържан още един човек. 

 

Полицейската операция в северния квартал на Брюксел "Скарбек" е продължила с обиски на домове. При атентатите загинаха над 30 души, а други 300 бяха ранени.

 

 

Постепенно Брюксел се връща към нормалния си ритъм. Метрото вече работи, а на хората, били на летище "Завентем" във фаталния вторник, беше позволено да се върнат отново там, за да вземат вещите, които не са успели да изнесат при евакуацията, съобщи за Нова кореспондентът на БТА в белгийската столица Николай Желязков.

 

Появи се информация, че още през декември белгийската полиция е била наясно къде се е укривал Салах Абдеслам, но по някаква причина операцията по залавянето е предприета 4 месеца след получаването на данните. Твърди се и че 14 месеца преди атентатите в Париж, е било известно какво планират терористите.