Двамата ученици се спречкали заради момиче

Десетокласник рани с нож свой съученик в двора на столичното 23-то училище. 

Двамата ученици се спречкали  в междучасието заради момиче. Пострадалият Димитър е ранен в бедрото, откаран е в болница. Другото момче - Кристиян, се опитало да избяга, но полицията го хванала. Той ще остане в ареста 24 часа. 

Инцидентът е станал на стълбите. Пострадалият Димитър започнал скандал с Кристиян, тъй като не искал той да притеснява приятелката му Силвия. Двамата се сбили,а Кристиян извадил нож. 

Ученици, който станали свидетели на случващото се, са се опитали да разтърват Кристиян и Димитър. Намесила се и учителка, която обаче била ударена от Кристиян, който впоследствие наръгва в бедрото съученика си.

„Не мога да приема, че става дума за липса на контрол, контрол има, но такива инциденти не са изключени където и да било”, коментира директорът на училището Нина Чанева. Тя обясни, че момчето е имало проблеми с дисциплината.  

Ножът, с който Кристиян намушкал Димитър, бил отдавна в него, но и за това не били взети мерки, твърдят ученици и разказват, че всеки можел да внесе оръжие в училище.  Кристиян ще бъде съден за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. 

Междувременно просветният министър Меглена Кунева разпореди проверка на организацията на охранителната дейност в 23 СОУ „Фредерик Жолио-Кюри“. 

Разказ на ученици, свидетели на инцидента - гледайте във видеото: