Въжетата на съоръжението се оплели около врата на детето

7-годишно момче е в кома след инцидент на люлка, станал в благоевградското село Бабяк.  Детето е в тежко коматозно състояние, съобщи говорителят на "Пирогов" Мария Пойразова пред NOVA. По думите й детето е докарано с шийна травма, след която са спрели дишането и сърдечната му дейност. Към този момент му се правят пълни изследвания. Настанено е в Детска реанимация и е на апаратно дишане.

Към 10:00 ч. момчето се качило на люлка, закачена пред дома му. Тя била направена от въжета и с една дъска за седалка. При люлеенето, неизвестно как, въжето се оплело около врата на детето, след което паднало от люлката, а тежката дъска го ударила по главата.

По темата

Двете деца, които чакали реда си да се люлеят, веднага изтичали и извикали майката, която успяла да среже въжето. Веднага е извикан и местният фелдшер, който му е оказал първа помощ.

Детето е било в клинична смърт при идването на фелдшера, той му е направил инжекция с адреналин, което е спасило живота му, предава БГНЕС. Извикана е и линейка от Разлог.