Общината ще ги даде на концесия, за да бъдат чисти, удобни и с навеси

Спирките в София стават частни. Общината ще ги даде на концесия, за да бъдат чисти, удобни и с навеси.  Преговорите в общинския съвет вече започнаха.

По темата

В София има 2604 спирки. Само половината са с навеси. Много от спирките са стари и разрушени. А някои спирки, дори и нови, вече са в окаяно състояние. Всяка седмица зрители на NOVA изпращат сигнали и снимки за подобни спирки. Последната е за навес с продупчен таван. Всичко това трябва да остане в миналото, след като спирките се отдадат на концесия и се унифицират, обещават от общината.

Изграждането ще започне догодина. Концесията ще е за 15 години, а контролът ще е строг, за да не се повтори скандалът с некачествените спирки, за които ви разказахме преди време в "Разследване" по NOVA.

Още преди да влезе за обсъждане по комисии обаче, въпросът с концесията се оказа спорен за общинските съветници. От БСП са изцяло против отдаването на спирките на концесия. Те настояват тази дейност да се възложи на Центъра за градска мобилност и с генерираните приходи да се покрият финансовите дупки в градския транспорт.