Престъпната група се е занимавала с трафик на жени с цел сексуална експлоатация

При международна полицейска операция служителите на ГДБОП задържаха шестима души у нас, част от организирана престъпна група за трафик на хора, съобщават от МВР. 

Съвместната полицейска операция е била на територията на България, Холандия и Белгия. Престъпната група се е занимавала с трафик на жени с цел сексуална експлоатация. В Амстердам е задържан лидерът на групата и още двама души. В Сливен и Стара Загора са задържани още шестима. 

Намерени са парични суми в размер на около 142 000 евро, английски паунди и долари. Открити са и различни количества наркотици, документи, които имат отношение към престъпната дейност на групата, лаптопи, флаш памети, мобилни телефони, луксозни часовници, златни бижута, 300 литра алкохол без акцизен бандерол, три луксозни автомобила.

СНИМКИ ОТ СПЕЦАКЦИЯТА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

При претърсванията на територията на Холандия са иззети три автомобила и три скутера, ползвани от членове на организираната престъпна група, както и 20 000 евро, мобилни телефони, таблети и други носители на информация.

В Белгия разследващите са иззели множество документи, мобилни телефони и 1700 евро.

На задържаните в България са издадени европейски заповеди за арест от Белгия и Холандия, като арестът им е удължен за срок до 72 часа. На 28 септември на шестимата задържани е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.