Пострадалата е в болница с множество травми

Зрители на NOVA сигнализираха за потресаваща катастрофа в центъра на Пловдив. Те изпратиха и кадри от момента на инцидента, който се случва на паркинга пред ресторант. Джип блъска друг спрял автомобил, като помита и жена, която се оказва затисната. Шофьорът, по думите на свидетелите, бил мъртвопиян. Дрегерът  отчел 3.31 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът отказал да бъде тестван за употреба на наркотици. 

Водачът е Иван Райчинов с прякор Иван Капитана, ръководител на един от рокерските клубове в града. Вчера следобед съдът обаче го пусна на свобода без да му налага никаква мярка за неотклонение. Пострадалата жена е настанена в клиниката по „Неврохирургия” в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив.

Моторист без книжка и с алкохол в кръвта катастрофира, ранено е 5-годишно дете

„Майка ми беше оперирана. Според лекарите интервенцията е била успешна и състоянието ѝ в момента е стабилно. Има счупен прешлен, контузии на раменния пояс, мишницата, травми на корема, долната част на гърба и таза, както и на гръдния кош. Според медиците това е средна телесна повреда. Днес имаме среща и със съдебен лекар, който ще опише травмите ѝ”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” синът на пострадалата жена Габриел Карашлиев, който е станал свидетел на случилото се.

По думите му семейството му празнувало кръщенето на сина му. „Бяхме доста хора. Имаше и много деца на празника. След края на празненството майка ми беше застанала до задната врата на колата ни и си сменяше обувките. В този момент водачът подкара колата си на заден ход с мръсна газ и притисна майка ми към вратата, от което са и нейните травми”, разказа Карашлиев. И допълни: „Доколкото видях, шофьорът беше изваден от колата. Беше във видимо нетрезво състояние. Тестваха го на място и дрегерът отчете 3,31 промила алкохол. Никога не съм виждал шофьора”.

Повече по темата глеайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase