Той е пуснат под гаранция от 5000 лв.

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност журналиста Димитър Стоянов за хулиганство и за закана с убийство с боен пистолет.

Той беше задържан в понеделник след скандал със служител на НАП. Стоянов беше освободен от ареста малко след 19 часа във вторник. Той е платил гаранция от 5000 лв. От НАП потвърдиха, че заплашеният мъж е техен служител и допълниха, че конфликтът е възникнал заради забележка за неправилно паркиране.

Кадри от момента, в който Димитър Стоянов заплашва служител на НАП с оръжие (ВИДЕО)

Установено е, че на ул. „Васил Петлешков“ обвиняемият се заканил с убийство на другия мъж, като насочил боен пистолет към главата му. Заканата събудила основателен страх у заплашения мъж.

Според обвинението действията на Димитър Стоянов са непристойни, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като освен, че е извадил боен пистолет на обществено място, същият е нанесъл и множество удари с крака и ръце в областта на главата и тялото на данъчния служител. Обвиняемият е отправял и множество обидни квалификации по адрес на мъжа, като се е заканил, че „ще му разбие главата“.

В дома на журналиста са открити и иззети два бойни пистолета и една карабина. Наблюдаващ прокурор е дал указание за изготвянето на три експертизи - видео-техническа, балистична и съдебно-медицинска.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase