Мачът бе гледан от повече от 20 000 души на стадиона

Отборите на ЦСКА-София и „Левски” завършиха наравно 1:1 в дербито на 10-ия кръг в Първа лига. Франсис Нар даде преднина на „сините” в 34-ата минута, а в 75-ата завърналият се след контузия Преслав Йорданов изравни от дузпа.

Двубоят се игра пред повече от 20 000 зрители на националния стадион „Васил Левски”. В началните минути на мача леко предимство имаха футболистите в „червено”. Първата възможност за тях се откри още във втората минута, при която Руй Педро засече с глава центриране на Диого Виана, но топката премина покрай вратата.

В седмата минута дойде и най-чистото положение за гол за армейците. Португалският халф Рубен Пинто изстреля истински снаряд от близо 30 метра, но Йоргачевич се намеси решаващо и изби в корнер.

Постепенно „сините” успяха да изравнят играта и да разиграват по-добре топката. В 32-ата минута дойде и първият шанс за „Левски”. Стражът на ЦСКА-София Георги Китанов не се намеси убедително след центриране от пряк свободен удар, но в създалия се карамбол никой от гостите не успя да вкара.

Все пак минута по-късно играчите на Люпко Петрович откриха резултата чрез Франсис Нар. Крилото бе изведен по перфектен начин от Бабатунде Адениджи и останал очи в очи с Китанов не сбърка за 0:1. При този резултат завърши и първото полувреме.

Второто полувреме започна равностойно, без особени опасности и пред врати. „Червените” опитваха да търсят пролуки в синята защита, докато гостите изчакваха своята възможност на контраатака. Такава дойде в 68-ата минута, при която халфът на „Левски” Георги Костадинов можеше да реши всичко за своя тим с втори гол. След отлична контра, националът на България остана очи в очи с Китанов, но младият страж на „армейците” спаси.

Може би това се оказа и решаващият момент в мача, тъй като само няколко минути по-късно домакините изравниха. В 75-ата минута влезлият като резерва Преслав Йорданов падна в наказателното поле на Левски след съприкосновение с Йоргачевич и главният арбитър Ивайло Йорданов отсъди дузпа. Потърпевшият застана зад топката и с хладнокръвно изпълнение възстанови равенството.

До края на срещата „Левски” можеше да стигне до победата, но ударът с глава на резервата Виктор Генев премина на сантиметри покрай левия страничен стълб и така мачът завърши без победител.