На този етап от разследването не може да се даде информация дали има данни да е бил замесен полицай

Обвинения в полицейско насилие. Професор, участник в катастрофа, твърди, че е бил нападнат и пребит от полицай. За разследващите обаче нападателят все още е неизвестен.

По темата

На 13-и октомври Алекандър Михалев удари с колата си зам.-кмета на Слатина. Веднага след инцидента професорът беше пребит от млад мъж, въоръжен с пистолет. Тогава 72-годишният мъж нямал представа, че нападателят е полицай.

„В началото, като извади пистолета, помислих, че е мутра. Преди да тръгнем с линейката, синът ми го пита – защо би баща ми сега, а той му казва – „Аз съм от Първо районно, каквото искам мога да правя”, разказва Александър Михалев

На този етап от разследването не може да се даде информация дали има данни да е бил замесен полицай. Пострадалият обаче казва, че е събрал доказателства. Първото – признание от разследващия полицай.

Второто доказателство – колата, с която се е движил нападателят. Третото доказателство – Александър Михалев разпознава нападателя си докато чака за разпит, отново в Първо районно полицейско управление.

Неофициално разбрахме, че полицай от СДВР наистина е бил разпитван по случая. Никой обаче не казва кой е той и наистина ли е заподозрян за побоя.

Повече по темата гледайте във видеото.