Ани Салич и Николай Дойнов за настроенията преди изборите

Говори България. Ани Салич и Николай Дойнов започнаха традиционната за NOVA предизборна обиколка, като първата спирка е Плевен. Какво мислят и очакват хората от региона на един от основните кандидати за президент на България?

По темата

Ловешкото село Драгана споделя съдбата на стотици други български села в годините на прехода. Някога наброявало над 2000 души, сега са останали основно пенсионери, малко над 100-на.

Бившият кмет на селото Димитър Михайлов ни води към къщата на Председателя на парламента и кандидат за президент Цецка Цачева. Двамата се познават от деца, но семейството й живяло малко тук. Преместили се рано в Плевен. И сега идвала в кафенето му.

СНИМКИ ОТ ПОСЕЩЕНИЕТО НА АНИ САЛИЧ И НИКОЛАЙ ДОЙНОВ В ПЛЕВЕНСКО ВИЖТЕ ТУК

Няма ли поминък, няма и млади, селото си отива, казва Ицка Върбанова. 

Хората в Драгана са наясно, че веднъж загубен поминък се възстановява трудно. Едва ли къщите тук ще се пълни отново. Но на 40-на километра оттук в Телиш притесненията са други - може ли да има масово заселване - на бежанци.

След като преди три години се вдигнаха на протести, днес жителите на селото отново са разтревожени заради слуховете, че бившето ракетно поделение може да се превърне в бежански лагер.  

А Плевен посреща изборите на 6-и ноември с около 12% безработица за областта, с няколко нови предприятия, инвестиции в трикотажния бизнес и здравната сфера.

В центъра на града обаче няма нито един предизборен плакат по фасадите на сградите. Причината - джентълменска договорка между партиите, която две седмици преди вота работи.

Повече по темата гледайте във видеото.

Ани Салич и Ники Дойнов в Плевенско