В защита на лечебното заведение се включиха и десетки пациенти

По темата

Лекари на протест. Медиците от пловдивския онкологичен център излязоха на символичен митинг пред сградата на лечебното заведение. Редом до тях застанаха и пациенти, доволни от лечението, което са получили там.

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ ТУК

Повод за недоволството им е разследване на „Господари на ефира”, че в онкоцентъра пациенти са оперирани без нужда. Лекар беше отстранен, след като бе установено, че половината от поставените от него диагнози са били грешни. 

Заради скандала заместник-кметът по здравеопазване Розалин Петков заяви, че иска оставката на шефа на диспансера Красимир Вальов.

Кметът на Пловдив Иван Тотев обаче беше категоричен, че Вальов ще остане начело на лечебното заведение, докато не станат ясни резултатите от проверката по случая.

 Агенция „Медицински одит” потърси отговор на въпроса имало ли е нарушения в лечебното заведение. Проверката вече е приключила и се очаква още днес резултатите от нея да бъдат оповестени.

В началото на следващата седмица ще станат ясни и изводите на прокуратурата. Ръководството също е назначило вътрешна проверка по случая.

Репортер: Илиян Велков