Срещу милиардера се води дело за измама

Доналд Тръмп е завишавал стойността на имотите си във финансовите отчети, стана ясно на процес в Ню Йорк за измама на експрезидента. Бившият му адвокат и негова дясна ръка Майкъл Коен се яви на свидетелската скамейка и призна, че е помагал да се напише "каквото число каже Тръмп" за недвижимите имоти.

Това беше първата среща лице в лице между Доналд Тръмп и бившия му личен адвокат, откакто Майкъл Коен стана един от най-яростните критици на нюйоркския магнат. Милиардерът, който е фаворит за републиканската номинация за кандидат-президент, нарече Коен лъжец и заяви, че не е направил нищо нередно. Освен този граждански процес срещу бившия президент се водят и четири наказателни дела.

Тръмп предложи временно да оглави Камарата на представителите

"Позволете ми да кажа, че тук не става въпрос за Доналд Тръмп срещу Майкъл Коен или Майкъл Коен срещу Доналд Тръмп. Става дума за отчетност, просто и ясно, и ние оставяме на съдията да направи всички определения по този въпрос. Благодаря на всички, че дойдохте!", заяви Майкъл Коен, бивш адвокат на Доналд Тръмп.

"Той е доказан лъжец, както знаете. Той е престъпник. Той е лежал дълго за лъжа и мисля, че сами ще се убедите в това. Той е лъжец, който се опитва да получи по-добра сделка за себе си, но това няма да се получи. При всеки друг съдия този случай отдавна щеше да е приключил. Не сме направили нищо нередно и това е доказано", посочи от своя страна Доналд Тръмп.