От вътрешната опозиция в партията поискаха смяна на ръководството и промени в устава

„Да, България“ се събира днес на Трета Национална конференция в София, съобщава пресцентърът на партията. В началото пред делегатите доклад ще прочете председателят на формацията Христо Иванов според обявения дневен ред.

От вътрешната опозиция в партията поискаха смяна на ръководството и промени в устава. Възможно ли е да се стигне до смяна на Христо Иванов часове преди некоалиционните партньори да се съберат в опит да измислят ротацията?

Борисов: Вървим към избори, не виждам позитивно решение на този цикъл на ротация (ВИДЕО)

Форумът ще трябва да гласува и Политическа декларация за визия и стратегически насоки за дейността на политическата партия “Да, България“”. Конференцията ще реши и към кое политическо семейство в Европейския парламент иска да принадлежи "Да, България".

Припомняме, че партньорът им в коалицията „Демократична България“ - ДСБ, е част от Европейската народна партия. В нея членуват и ГЕРБ, и СДС.

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ започват в събота

Според предварителния дневен ред конференцията трябва да гласува решение за основните насоки за организационно развитие и укрепване на „Демократична България“. Ще бъде приета и политическа резолюция по изводите от доклада на председателя.

Късно следобед започват преговорите с ГЕРБ-СДС, от които зависи дали ще има ротация в управлението, или предстоят предсрочни парламентарни избори. Лидерът на "Да, България" Христо Иванов е част от преговорния екип на "Продължаваме промяната - Демократична България".

"Сега в навечерието на тези преговори, отиваме към другите две власти, които са сравнително постоянни във времето и не са свързани с демокрацията. Едната са службите. 30 години едни хора са минали през всички тези промени. Другата част са регулаторите", категорично заяви съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Нелли Желева, БТА