По думите ѝ партията иска свикване на извънредно заседание на НС

Изключително важно е в Европа да имаме представители, които непрекъснато водят диалог с българските граждани. Обясняват им кои решения са добри и защо. Това каза Деница Симеонова - кандидат за депутат и евродепутат от ПП-ДБ - в ефира на "Твоят ден".

ГЕРБ и ПП-ДБ в спор заради увеличението на пенсиите

Според нея през последните 10 месеца възнагражденията у нас са растели най-бързо в целия ЕС. "Бъдещето на България трябва да е свързано с реформи. Да няма уредени конкурси и кухо здравеопазване. ПП–ДБ се стреми към проевропейско развитие, Европа трябва да е по-близо до нас. Работата на служебните кабинети не бива да уврежда развитието на страната", смята тя.  

По думите ѝ партията иска свикване на извънредно заседание на парламента. "Трябва да бъде отговорено на въпроса защо изобщо е било споменато 10% увеличение на пенсиите. Хората са притеснени, че може би ръстът ще ги ощети с около 8 лева на пенсионер. Искаме прозрачност и да се знае какво се случва. Има работещо НС, депутатите получават заплати и трябва да влязат в ролята на контрол на властта", коментира Симеонова.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase