Не пропускайте срещите от втората шестица на „А” ПФГ днес по Diema Sport и Gong Play

Днес започва 26-ият плейофен кръг на „А” ПФГ.  Очакват ни две срещи от втората шестица на групата.  От 17.00 ч. днес Хасково и Марек излизат един срещу друг в жесток сблъсък за оцеляване, докато от 20.00 ч. Левски приема друг тим замесен в битката на дъното – Локомотив Пловдив. Двубоите можете да наблюдавате пряко в ефира на телевизия Diema Sport и чрез платформата Gong Play . Докато текат срещите, футболните фенове могат да гласуват за  „Играч на мача” в двата сблъсъка на сайта Gong.bg.

На стадион „Георги Аспарухов“ Левски при всички положения ще иска да се реваншира пред феновете си за поражението от Славия през миналия уикенд. Дотук „сините“ имат още победа и равенство след началото на плейофите, а в редовния сезон и двете срещи със „смърфовете“ приключиха при равенство 1:1. Това се случва за първи път от 27 години насам, след като през 1988 година тимовете регистрират две поредни равенства – 1:1 и 2:2. Едва в миналия кръг Локомотив постигна първия си успех след разделянето на А група, като победи с 4:0 прекия си конкурент за оцеляване Марек. В актива си момчетата на Петър Пашев имат 23 точки, като разликата между тях и 11-ия Марек е 6 пункта.

Тъкмо с идея за скъсяването на това изоставане дупничани днес ще гостуват в Хасково от 17.00 ч., където пък домакините по всякакъв начин ще се опитат да избегнат евентуална загуба. Тимът на Стамен Белчев има едва 11 точки дотук, а предвид оставащите 6 мача до края на първенството поражение от директния конкурент ще е решаващо за изпадането им. Марек успя да се наложи в двата двубоя от редовния сезон, като първо надигра хасковлии с 2:1 у дома, а през октомври постигна и 1:0 като гост. Докато се състезаваха в Б група през миналия сезон съперниците си размениха по един домакински успех с по 2:1.

Гледайте битките за оцеляване в „А” ПФГ по Diema Sport  и Gong Play, като не пропускате възможността да гласувате на Gong.bg, за да определите Играч на мача.