Гледайте „На кафе” в четвъртък от 9.30 ч. по Нова

В четвъртък предаването „На кафе” по Нова ще отбележи Деня на Свети Патрик. В студиото зрителите ще видят изпълнения на ирландски танци и ще се запознаят с някои от рецептите за най-известните ястия от островната държава като ирландския овчарски пай. Временно изпълняващият длъжността посланик на Република Ирландия в България Негово Превъзходителство Патрик Колман ще разкаже за традициите, които ирландците съблюдават на този ден, а в пряко включване от Дъблин журналистът Евелина Павлова ще покаже подготовката за традиционния парад, в който ще вземат участие над 100 000 души.

Зрителите ще получат и съвети как да поддържат здравословно тегло и какъв е начинът да се отслабне, дори да нарушим диетата, която спазваме. 

Гала ще посрещне двама гости от програмата „Заедно в час”, които ще разкажат за възможностите за подобряване на образованието у нас и ролята на учителя в него. Ще чуете историите на двама учители – единият вече премина през програмата, а другият в момента е в инициативата за търсене на млади учители на „Заедно в час”.

В рубриката „На кафе” с българите по света” ще чуете интересната история на нашите сънародници Бисер Евдокимов и Цветелина Томова, които са дългодишни емигранти. Двамата ще разкажат защо са решили да напуснат Южна Африка и да се преселят в Нова Зеландия и какви са разликите между двете страни. Очаквайте интересни подробности за процедурите, през които са преминали, образователната система и стандарта на живот в тихоокеанската държава.

Гледайте „На кафе” в четвъртък от 9.30 ч. по Нова.