Актрисата Даяна Риг издъхна на 82-годишна възраст

Актрисата Даяна Риг почина на 82-годишна възраст. Тя се превърна в икона на стила от 60-те години като тайния агент Ема Пийл в телевизионния сериал „Отмъстителите“. Участва и в шпионския трилър „В тайна служба на Нейно Величество“ като единствената жена, която някога се е омъжвала за Джеймс Бонд.

СНИМКИ НА ДАЯНА РИГ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ВИЖТЕ ТУК

Актрисата стана изключително популярна с ролята на Лейди Олена Тирел, Кралицата на тръните, в хитовия сериал „Игра на тронове“, пише БГНЕС.

"Тя почина спокойно рано тази сутрин у дома със семейството си", съобщи нейният агент.

Почина актьор от "Игра на тронове"

Миналата година тя говори за възхищението от ролята си в „Игра на тронове“, казвайки за Би Би Си: "Обичам да играя лоши героини. Те са много по-интересни от добрите. Има някои актьори, които не обичат да играят лоши герои, те обичат да бъдат харесвани. Аз обичам да не ме харесват“.

Диагностицираха звезда от "Игра на тронове" с коронавирус

През 1990 г. Даяна печели наградата за най-добра женска роля на БАФТА за ролята на трудната за общуване свекърва в „Майка любов“. Тя спечели също специалната награда на БАФТА през 2000 г. за „Отмъстителите“, споделена с другите звезди от сериала.

Даяна Риг е номинирана и за девет награди „Еми“, печелейки отличието за ролята си на г-жа Данвърс в „Ребека“ през 1997 г. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.