КНДР изстреля ракета, която може да достигне САЩ

Поредна провокация от Северна Корея. Комунистическата държава изстреля междуконтинентална балистична ракета, която може да удари Съединените щати. В отговор Вашингтон и Южна Корея извършиха съвместно военно учение. 

Китай осъди КНДР за изстреляната балистична ракет САЩ подозират, че КНДР се готви за ново изстрелване на ракети

Траекторията на изстреляната от Северна Корея ракета показва, че повечето от големите американски градове вече са в обхвата на Пхенян. Тя е паднала в Японско море, а лидерът на комунистическата държава Ким-Чен Ун лично е ръководел изстрелването. Той е заявил, че това е строго предупреждение за Вашингтон, че удар може да последва по всяко време и на всяко място.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че със заплахите си към света Северна Корея все повече се изолира, отслабва икономиката си и унижава народа си. Вашингтон ще предприеме всички необходими мерки, за да гарантира сигурността си и да защити съюзниците си, написа държавният глава.

Това е второто подобно изстрелване на ракета за по-малко от месец, въпреки усилията на международната общност да спре развитието на ракетните технологии на Северна Корея.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.