На 15.12.2015 г. подох жалба във виртуалното деловодство под вх.№ СО15-94-ВД-3168/18.12.2015 г за корупционна схема за изсичане на всички ясени в град София, на ул. "Владайска" - между бул. "Хр. Ботев" и МВР болница. Унищожаването на дърветата беше извършено през месец юли 2014 г., с мотива, че са "стари" и е нужна замяната им с нови вносни фиданки. Голяма част от живущите на улица „Владайска“ протестираха. Подадени бяха десетки сигнали против безумната идея. ВСИЧКИ ЯСЕНИ БЯХА УНИЩОЖЕНИ, единственият оцелял ясен беше онзи, който беше обхванала с ръце наша възрастно съседка и със сълзи на очи убеждаваше служителите, че покойната майка й майка лично е засадила. Засаждането на "новите и скъпи вносни дървета" стана съвсем целенасочено по възможно НАЙ-НЕУДАЧНОТО ВРЕМЕ, а именно през месец август с.г. Обещани бяха 2 години гаранция, през които ще се поливат и подменят. Поради засяването им в най-горещия месец на годината и абсолютната липса на последващи грижи, както и се очакваше, над 70% от всички "новозасадени" фиданки са мъртви. Цялото следващо лято на 2015 г. подавах десетки сигнали лично на Димитър Данчев и Ралица Маджарова за проблема. Още при унищожаването на здравите дървета на цяла улица беше ясно, че се работи по корупционна схема и въпреки непрестанните ни сигнали и протести - никой не обърна внимание, а парите за подмяната се оказаха в нечий джоб. В края на 2015 год., като видях пълната апатия и липса на заинтересованост по въпроса, подадох сигнал във виртуалното деловодство под вх.№ СО15-94-ВД-3168/18.12.2015 г. Сигналът беше разпределен за мнение до… досетихте се – онези, които информирах цялото лято на 2015 г., а именно Димитър Данчев и Ралица Маджарова. Както се очакваше – глас пустиня. Чаках до месец април 2016 г. – нищо и пак подадох нов сигнал – под № 20068/ СОА16-КЦ01-2017/ 07.02.2016 18:14:30. Каква беше реакцията ли – НИКАКВА отново!

За доказателство на казаното от мен, изпращам само част от мъртвите фиданки от ДАЛАВЕРАТА. Както лесно може да се види от снимките, някои от дръвчетата са засадени оцелели от сечта, а абсолютно всички са засадени на малка дълбочина и при силните ветрове се налагаше да ги „пресаждаме“ и да ги връзваме към антипаркинг колчета.

За съжаление, нашата тиха и зашумена улица се превърна в една от стотиците тъжни обезлесени улици, а парите ни от данъци, потънаха в нечий дълбок джоб. Никъде в света няма практика да се секат десетки дървета, защото са „остарели“. Нито пък да се ползват вносни скъпи дървета, неадаптирани за климата, камо ли да се засяват август месец. Моля Ви за проверка на случая. Явно това е новата практика на общината за обир на средство! Медиите са нашият последен шанс!