
Галина Ангелкова-Енчева
Родината ни отново е на световния връх! На 10 април, в кулинарната столица на Италия – Парма – двама българи изумиха света и спечелиха златото на най-престижното кулинарно състезание в света.
Сред над 1000 участници от 55 държави, шеф Стефан Енчев и майстор пицар Джейхан Джаферов грабнаха титлата Световни шампиони в категорията “гурме готвач“ и „майстор пицар“. Победата им не беше просто изненада – тя беше революция!
За състезанието те създадоха уникален гурме шедьовър,включващ първия в света кашкавал от 100% магарешко мляко, с цена над 1500 евро на килограм. Тази звездна пица беше изваяна с френски финес и българско сърце – магарешко месо, с център пилешки мус, крокмач и български трюфел.