Психолози вече седмица се борят за психическото им възстановяване...

Специалисти по кризисна психология вече седмица се борят за психическото възстановяването на шестте жертви от  заложническата драма в Сливен. След освобождаването им, банковите служители и техните семействата са настанени в хотел в Боровец. За първи път след сагата част от похитените се срещнаха с медиите.

Само една от жертвите на Стефан се среща с нас. Другите все още са в силен стрес. С нея е и охранителят Митко. Той е този, който пръв се среща лице в лице с похитителя:

„С влизането си, на секундата, той застрелва колегата. Аз го виждам, обръщам се, виждам го и веднага се насочва към мен. За секунди той идва към мен и ми казва „и теб ще застрелям\", давайте парите. Видях, че пистолетът е боен, насочен срещу мен, палецът е на спусъка. Една лека конвулсия и ме гърми. Аз виждайки, че колегата ми наистина умира, той също виждаше. Просто ми позволи да му помогнем.\", заяви охранителят Димитър Митков.

С днешна дата състоянието на простреляния Станчо Станев се подобрява и той е в съзнание.

Главната счетоводителка Ивелина Иванова не иска да се връща в спомена си за онези инфарктни часове. Казва, че ако успее да заспи, сънува изживения ужас.

Ивелина разказва, че силата на всяка една от колежките й, ги е запазила живи.

Опасността за Митко отминава, когато похитителят му позволява да изведе простреляния си колега.

Жертвите са категорични, че похитителят от Кортен не може да е добър човек. Наричат го терорист. Последната седмица жените прекарват с психолозите.

На раздяла с журналистите, главната счетоводителка се обърна с молба към всеки, който планира да обере банка - просто да не го прави. В клоновете се държали суми, твърде малки, за да се заложи на карта дори един човешки живот.