Все още не е ясна датата на изборите заради разногласия между президента и народното събрание.

Кой ще се бори за стола на държавния глава през есента? СДС номинира за кандидат-президент заместник-председателя на партията Румен Христов. Все още не е ясна датата на изборите заради разногласия между президента и народното събрание. Тази година местният и президентският вот ще бъдат в един ден.

Номинираният от СДС Румен Христов беше в битка с бившия външен министър Надежда Нейнски. За сега не е ясно дали  кандидатурата му ще бъде подкрепена от ДСБ.

Другият известен кандидат за президент до момента е лидерът на партия \"Атака\" Волен Сидеров.

В тайна засега остава номинацията за кандидат-президентска двойка на управляващата партия ГЕРБ. До момента в публичното пространство са спрягани имената на премиера Бойко Борисов, председателя на парламента Цецка Цачева и вътрешния министър Цветан Цветанов.

Вчера пък младежкото НДСВ предложи за президент бившият еврокомисар Миглена Кунева. Ръководството на партията, обаче,  не е потвърдило кандидатурата й.

ДПС и РЗС също не са обявили своите предложения за президентските избори. БСП ще обявят избора си за кандидат-президентска двойка в края на юли. Най-новата политическа формация \"АБВ\" обяви, че няма да издига свой кандидат за президент.