\"Ако целта на държавата беше да вземе повече пари, тя щеше да заложи критерии, при които цената щеше да има далеч по-голяма тежест\", допълни той. Затова, според него, е очевидно, че тази сделка не е икономическа...

\"Според нас критериите, които са заложени в процедурата за избор на купувач на \"Булгартабак\", са силно политизирани. Това е политическа сделка на правителството с ДПС\".

 

Това заяви в \"Здравей, България\" Георги Кадиев по повод старта на приватизацията й.

 

\"Считаме, че това ще доведе до липса на сериозен купувач, защото в момента \"Булгартабак\" реално ползва 10% от произведения тютюн в България. Този купувач, който ще бъде задължен да изкупува 100%, ще се чуди какво да прави с останалите 90%\", каза още Кадиев.

 

По думите му начинът, по който са направени критериите за избор на купувач, очевидно тикали сделката към финансов инвеститор, а не към стратегически.

 

\"Ако целта на държавата беше да вземе повече пари, тя щеше да заложи критерии, при които цената щеше да има далеч по-голяма тежест\", допълни той. Затова, според него, е очевидно, че тази сделка не е икономическа.

 

На въпрос дали БСП се ориентира към избора на кандидат за президент, Кадиев заяви, че са изготвени критериите.

 

\"Това е силно морален избор, тъй като президентът е лицето на нацията. Лично за мен профилът му трябва да отговаря на няколко критерии - да бъде доказано некорумпиран, да има нетърпимост към корупцията, да има международен профил, да говори езици\", поясни Кадиев.

 

Той е на мнение, че БСП трябва да издигне собствен кандидат от редиците си.
\"Това е честно към избирателя, тъй като една партия не трябва да бяга от отговорност, криейки се зад фигури, които са извън нейните редици\", допълни червеният депутат.