Te е спрели на стоп палка и се опитали да прегазят пътен полицай. След гонката са задържани студент по право и двама ученици от Велики Преслав...

Екшън в шуменско. Дилъри на марихуана и амфетамини скочиха в крайпътна канавка, след като не спрели на стоп палка и се опитали да прегазят пътен полицай. След гонката са задържани студент по право и двама ученици от Велики Преслав.  


Полицаите имали информация, че в немска марка кола се превозват наркотици.  Те се опитали да спрат автомобила край Смядово. Шофьорът, 18-годишен ученик, вместо да спре, натиснал рязко газта.


След като минал през ежовете шофьорът със стаж зад волана два месеца загубил управление, колата скочила в крайпътната нива и в продължение на сто метра сякла храсти. Пътниците се отървали невредими, но секунди след това униформените им щракнали белезниците.


По данни на полицията сумата, която щели да изкарат от продажбата на амфетамините и марихуаната е между 6 и 7 хиляди лева. Разпространявали наркотиците предимно в Преслав, но имали клиенти и в шуменски училища. Ще се проверява дали 16-годишното момиче е продавало дрога в училището, в което учи.


При последвали обиски в домовете им е открита още марихуана, както и електронна везна.