Съдия Мими Петрова реши, че на този етап има достатъчно доказателства, че Ралчев е извършил престъплението...

Собственикът на обрания в понеделник трезор остава  в ареста за постоянно. Това реши състав на Софийския градски съд. Борислав Ралчев е обвинен, че незаконно е сключвал договори за заем срещу лихва - или с други думи в лихварство.

Съдия Мими Петрова реши, че на този етап има достатъчно доказателства, че Ралчев е извършил престъплението.

Заседанието започна с кратък разговор между съдия Мими Петрова и обвинения в незаконна банкова дейност Борислав Ралчев. В него собственикът на обрания трезор си призна, че е подписвал договори за изплащане на лихва върху взети от него пари назаем. На въпроса на съдия Мими Петрова дали знае, че това е незаконно, Борислав Ралчев запази мълчание. По-късно той обясни, че всъщност хората сами му предлагали парите си, а той просто имал затруднения да им ги върне, тъй като дошла финансовата криза.
 
Прокуратурата пък представи документи, според които собственикът на трезора е взел от свои клиенти около 300 000 лева. Според сключените договори трябвало да ги върне с лихва от 3.5% за три месеца. Всички тези пари Ралчев вкарвал директно в оборотите на фирмата си за полиетиленови тръби.

И въпреки че в съдебната зала Борислав Ралчев отговори на всички въпроси и обясни защо и с какви договори е взимал пари от свои клиенти, пред репортерите той предпочете да запази мълчание.

Борислав Ралчев може да обжалва решението на Софийския градски съд в тридневен срок. А ако вината му бъде доказана, законът предвижда наказание между 5 и 10 години лишаване от свобода.