Бивши стюарди и стюардеси на авиокомпания \"България Еър\" водят дело срещу работодателя си в Комисията за защита от дискриминация. Те твърдят, че са били принудени да напуснат, заради възрастта си, а на техните места били назначавани млади и неопитни хора.

Бивши стюарди и стюардеси на авиокомпания \"България Еър\" водят дело срещу работодателя си в Комисията за защита от дискриминация. Те твърдят, че са били принудени да напуснат, заради възрастта си, а на техните места били назначавани млади и неопитни хора. За една от стюардесите комисията вече е решила, че е била дискриминирана заради възрастта й.

Един от мотивите на бившите стюардеси - били са оставени на старите боинги, вместо да бъдат обучени за новите еърбъси. За тях били предпочетени млади хора.

Магдалена Станкова е една от тези, които са подписали споразумение за напускане по взаимно съгласие. на нея й оставали само няколко месеца за пенсиониране по първа категория.

Стюардът Радослав Пешев също ще заведе дело в Комисията за защита от дискриминация.

Повечето потърпевши посочиха като отговорна за дискриминацията Дима Николова, директор на \"Вътрешно полетно обслужване\" и техен пряк ръководител. Тя обясни, че не е взимала еднолично тези решения.

От авиокомпания \"България Еър\" отказаха да коментират случая преди да се произнесе Комисията за защита от дискриминация.