Близо 300 хиляди са автомобилите в България, за които няма сключена застраховка \"Гражданска отговорност\". От следващата седмица КАТ започва да налага глоби на собствениците им...

Близо 300 хиляди са автомобилите в България, за които няма сключена застраховка \"Гражданска отговорност\". От следващата седмица КАТ започва да налага глоби на собствениците им.

 

Номерата на неизрядните коли са засечени от гаранционния фонд по данни от застрахователните компании и до дни ще бъдат предадени на контролните органи.

 

460 000 собственици на автомобили, при които няма данни за сключена \"Гражданска отговорност\", вече са получили писма от гаранционния фонд.

 

Днес трябваше да стане ясно колко от тях наистина са в нарушение, но от фонда дадоха отсрочка до следващата седмица.

 

Шофьорите, които не са сключили задължителната застраховка, рискуват да попаднат в списъка с нарушители. Данните им ще бъдат в КАТ до дни.

 

От там могат да ни глобят с до 500 лева и да спрат автомобила от движение. При юридически лица пък санкцията стига до 5000 лева. Можем да проверим дали колата ни се води застрахована и на сайта на гаранционния фонд.