Обвинителният акт и призовката не са връчени в законовия срок. Софийският районен съд отхвърли за съвместно разглеждане по делото гражданския иск за причинени имуществени вреди на МРРБ...

Фалстарт на делото срещу кмета на Кърджали Хасан Азис в СРС. Обвинителният акт и призовката не са връчени в законовия срок. Софийският районен съд отхвърли за съвместно разглеждане по делото гражданския иск за причинени имуществени вреди на МРРБ.

Обвинителният акт срещу Хасан Азис беше внесен в съда в средата на миналата година. Според прокуратурата действителната цена на имота е 846200 лева, а Азис посочил 8 940 960 лева. Разликата от над 8 млн. лева са парите, с които той е ощетил държавата като е отчуждил имота, влизащ в инфраструктурния проект.


Хасан Азис е обвинен в опит да заблуди двамата министри, защото парите в крайна сметка не са платени. Според държавното обвинение, опитът е останал недовършен, поради независещи от дееца причини. Хасан Азис е единствения обвиняем за скандалния проект.


През април миналата година стана ясно и че, бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и заместникът му Димчо Михалевски (сега депутати от БСП) са разследвани по подозрения за злоупотреби при проекта \"Водно огледало\"./ БГНЕС