Общината с най-висока безработица в страната ни - Смолян, се надява да се справи с проблема и да стабилизира местния бизнес именно, чрез партньорства с чужди фирми.

Бюрокрацията у нас пречи на чуждите инвеститори.  България обаче е балканската страна, която предлага най-добри бизнес условия. Така изглежда страната ни през погледа на италиански предприемачи.

В същото време общината с най-висока безработица в страната ни - Смолян, се надява да се справи с проблема и да стабилизира местния бизнес именно, чрез партньорства с чужди фирми.

Давиде и семейството му имат бизнес в България повече от 5 години. За този период само в Смолянския регион инвестирали над 4 млн. лева и осигурили около 30 работни места. Можело и повече, ако не се сблъсквали с бюрокрацията

Мнението му споделя и директора на организация, в която членуват над 200 италиански предприемачи, които по думите му инвестират общо в страната ни по над 2 млрд. евро годишно и осигуряват стотици работни места.

С надеждата бизнес партньорства да доведат до разкриване на жизненоважните за Смолян работни места, в града  почти не минава месец без срещи между местни и  чужди предприемачи.

На една от последно провелите се срещи стана ясно, че италианските предприемачи са готови да инвестират в бизнеса с биомаса, която  в региона е в изобилие. Дали и кога обаче  ще се случи това предстои да научим.