18 години затвор за тройно убийство от преди 13 години. Тази присъда получи 33-годишният Димитър Кънчев, обвинен в убийството на баща си, съпругата му и 4-годишния си природен брат...

18 години затвор за тройно убийство от преди 13 години. Тази присъда получи 33-годишният Димитър Кънчев, обвинен в убийството на баща си, съпругата му и 4-годишния си природен брат.

 

Наказанието прочете Софийският апелативен съд след няколко оправдателни присъди за Кънчев.

 

Необосновани ходове на разследващите, противоречия и загадки спъваха разплитането на тежкия криминален случай от 1997 година насам.

 

Това е първата осъдителна присъда срещу Кънчев. Основната причина за предишните оправдателни присъди беше неправилно оформено изземане на доказателства. Дядото на осъдения по майчина линия е убеден, че внукът му е не е убил баща си.

 

Веднага след тройното убийство обаче 19-годишният тогава Кънчев прави самопризнания и води разследващите до контейнер, в който е изхвърлил ръкавиците, с които е бил, и портмонето на баща си.

 

След това се отрича. Готова едва през март тази година ДНК-експертиза показва, че по вътрешната страна и на двете ръкавици има биологични следи от подсъдимия, заяви адвокатът на убитата мащеха на Кънчев.

 

Смята се, че първоначално Димитър Кънчев е застрелял баща си след поредния скандал за пари, които той не искал да му даде, за да играе хазарт. След това убил и съпругата му, която влязла в стаята и видяла трупа.

 

Същото сторил и с момченцето, за да не го издаде, твърди обвинението. Освен 18 години в затвора, 33-годишният мъж трябва да плати 35 000 лева граждански искове и разноските по делото.