Финансирането на ремонта на отсечката все още не е одобрено. Докато това стане, на всички шофьори им остава да се надяват, че преминаването през дупките няма да ги отведе, в най-добрия случай, до първия автосервиз.

Дупки и ями застрашават живота на  шофьорите по главния път към Пампорово. Пролетните дъждове допълнително помагат кратерите с всеки изминал ден да стават по-големи.

Какви умения трябва да притежават шофьорите, за да преодолеят препятствията и има ли шанс пътят скоро да бъде ремонтиран? Потърсихме отговорите на тези въпроси.

Каране на зиг-заг или влизане в насрещното платно. Това са само част от опасните маневри, които правят шофьорите в опит да преодолеят дупките. Усилията им, обаче,  се оказват излишни, защото колкото и опитни шофьори да сте, няма как да избегнете дупките, защото те са на всяка крачка.

Нашият опит пък да наречем  отсечката – път, бе посрещнат от шофьорите с ругатни.

Колко още шофьорите ще трябва да спринтират  между дупките с риск за живота. Отговора на този въпрос потърсихме в областно пътно управление. Отговорът, даден от там – „точно тази отсечка тези 4 км са включени са подадени в приоритетните обекти за асфалтиране, за рехабилитация и ремонт в нашата област\".

Това означава, че финансирането на ремонта на отсечката все още не е одобрено. Докато това стане, на всички шофьори им остава да се надяват, че преминаването през дупките няма да ги отведе, в най-добрия случай,  до първия автосервиз.